Page content

Gastenlijst Bruiloft

Gastenlijst Bruiloft

Hoe maak je een gastenlijst voor je bruiloft?

Een gastenlijst voor de bruiloft maken; dat blijkt in vele gevallen een uitdaging. Kiezen jullie voor een omvangrijk feest waarbij het om het even is zodra er enkele gasten bij komen? Of valt jullie keuze op een kleinschalige bruiloft met directe familie en goede vrienden? Ik geef je enkele tips:

  1. Bepaal hoe omvangrijk je bruiloft wordt. Kies je voor intiem of een grootschalig feest? Wil je iedereen in de watten leggen of gaat het om zoveel mogelijk gasten? Denk er samen rustig over na en geef elkaar de gelegenheid om gedachten en gevoelens uit te spreken over de invulling van de trouwdag.
  2. Maak een verdeling van avond- en daggasten. Stel je voor dat je meer mensen wenst uit te nodigen dan dat je financiën of de locatie toelaten, maak dan twee lijsten voor gasten die er de hele dag bij moeten zijn en gasten die bijvoorbeeld aan het einde van de middag aansluiten. De mensen op de tweede lijst ontvangen dan een specifieke uitnodiging voor het feest in de namiddag en/of avond. Blijkt dat de lijst van gasten die de hele dag aanwezig zijn kleiner wordt door afmeldingen? Neem dan eventueel persoonlijk contact op met avondgasten met de vraag of ze er de hele dag bij willen zijn.
    wil je je gastenlijst online bijhouden? Deze Guest List Manager van Zkipster. Je maakt je bruiloft aan als event en creëert gastprofielen. Zou houd je bij wie aanwezig zijn en heb je een helder overzicht
  3. Wie weet nodig je graag collega’s uit maar wil je voorkomen dat het hele team op de stoep staat. Je wilt scheve verhoudingen op je werk voorkomen. Alvorens je het besluit neemt iedereen of juist geen enkele collega uit te nodigen, wees je bewust van het feit dat het jullie dag is en je jezelf centraal mag stellen. Doe waar jij je goed bij voelt? Heb je de indruk dat het scheve gezichten teweeg brengt? Gooi het dan in de groep. Volgens mij kun je prima aangeven dat je je hart volgt en een enkeling wilt uitnodigen. Geef aan dat je wilt voorkomen dat iemand er een vervelend gevoel op na houdt en dat jouw deur openstaat wanneer iemand zich gepasseerd voelt. Een uitdaging maar hoe dan ook een krachtig besluit.
  4. Daar waar ouders vroeger vaak een stem hadden in de samenstelling van een gastenlijst, zeker wanneer ze een financiële bijdrage leverden, is het tegenwoordig grotendeels aan het bruidspaar om de lijst samen te stellen. Als de ouders financieel bijdragen is er meestal sprake van een klein stukje zeggenschap. Vraag jullie ouders ook een lijst op te stellen met genodigden en bekijk die rustig alvorens je daarover wilt overleggen.
  5. Het ene stel kiest bewust voor de aanwezigheid van kinderen, het andere kiest bewust voor een feest voor volwassenen. Wederom: ‘het is jullie feestje’. Twijfel je omdat je de rust wilt bewaren en je voorstelt dat kinderen in het rond rennen? Kies dan voor een trouwambtenaar die ingespeeld is op kinderen. Hij of zij maakt van een zenuwachtig of onrustig moment een ontspannen setting. Heb je de wens kinderen uit te nodigen maar wilt voorkomen dat de ouders er omkijken naar hebben? Huur dan een oppas in die tijdens de ceremonie en eventueel vlak daarna aanwezig is om op de kinderen te passen. Een kleine investering die stressvolle momenten voorkomt.

Comment Section

0 reacties op “Gastenlijst Bruiloft

Plaats een reactie


*